Home / Njoftime / 2500 Vjet Qytetërim

2500 Vjet Qytetërim

Programi

Ora 11.00

Grumbullimi i manifestuesve tek Gjimnazi Babë Dudë Karbunara dh në krahun e kundërt tek Hotel Palma. Lëvizja e tyre drejt sheshit qendror të qytetit të shoqëruara nga Orkestrat Frymore dhe grupet artistike.

Ora 12.00

Çelja e aktivitetit në sheshin qendror të qytetit dhe Koncerti Festiv nga grupet rinore të X Factor. The Voice of Albania dhe grupet folklorike pjesëmarrëse. (Koncerti vazhdon mbi dy orë).

Ora 12.30

Nderim tek Busti i Babë Dudë Karbunarës

Ora 12.40

Ekspozita e 100-Vjetorit në Hollin e Pallatit të Kulturës “Margarita Tutulani”. Ekspozimi në Hollin e Pallatit të Kulturës “M.Tutulani” i Kodikut të Purpurt të Beratit, shek. VI.

Vizita nga publiku (nga ora 13.00 deri në orën 17.00)

Ora 13.00

Çelja e Ekspozitës vjetore “LEAR 12”, NË Galerinë e Arteve Edëard Lear, m pjesëmarrjen e 96 Artistëve Shqiptarë. Ndarja e titujve të nderit, akorduar figurave dhe personaliteteve për 100 vjetorin e pavarësisë

Ora 18.00

Koncert Festiv në Pallatin e Kulturës “M. Tutulani”. Pjesëmarrës: Grupe Folklorike nga Trevat Shqiptare