Home / Të Rejat nga Trashëgimia / 18 Prill, Dita e Monumenteve te Kultures

18 Prill, Dita e Monumenteve te Kultures

Me rastin e 18 Prillit, Dites Nderkombetare te Monumenteve te Kultures, Bashkia Berat, Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare dhe Drejtoria Arsimore ne Berat organizuan nje sere aktivitetesh te cilat ne qender te tyre kishin rinine dhe trashegimine. Midis drejtorive u nenshkrua nje marreveshje e cila angazhon te rinjte te marrin ne patronazh si dhe te studiojne dhe te mbrojne monumentetet e kultures. Aktiviteti vijoi me nje ekspozite me piktura te pikturuara nga te rinjte, nje ekspozite fotografike, prezantim te projekteve te fundit ne fushen e trashegimise, nje lektorium mbi trashegimine dhe ne fund me nje fushate pastrimi dhe sensibilizimi me nexenesit e shkolles Babe Dude Karbunara dhe me nxenesit e shkolles 7 Nentori.